SKIFORENINGEN
FRILUFTSETATEN
TOM STENSAKER

Leirskole for Skoleklasser

Vangen Leirskole ligger midt i østmarka med østmarka Naturreservat som nærmeste nabo. Området er preget av både kulturskog og urskog med et rikt og variert dyre- og planteliv. Vangen har lang erfaring med leirskoleopphold for skoleklasser. Vi har helårsdrift og er et meget populært tilbud til barn og unge. Vi har hovedsakelig 6. og 7. klasser på besøk, men har også mulighet for å tilby lavere og høyere alderstrinn et leirskoletilbud. Vårt mål er å gi elevene en opplevelse av tradisjonelt og moderne norsk friluftsliv.

Vår- og høstaktiviteter

Kanopadling, riding, topptur til Tonekollen med besøk til milorgkoie, fellefangst etter mår, fjellklatring, hest og vogntur, stallundervisning, bueskyting, luftsgeværskyting, øksekast, elg- og beversafari, vangenkampen, matlaging på bål, orientering, spor og sportegn, natursti.

Vinteraktiviteter

Skiopplæring, fiske- og fangsttur, skileik, klatring i klatrevegg, riding, hest og vogntur, stallundervisning, isfiske, skøyter, vangenkampen, matlaging på bål, orientering, spor og sportegn, natursti.